Aangescherpte maatregelen rond het Coronavirus

Vandaag heeft het kabinet nieuwe overheidsmaatregelen aangekondigd om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Clubhuis gesloten

De maatregelen van de overheid laten er geen misverstand over bestaan dat alle clubhuizen op golfbanen de deuren moeten sluiten. In ieder geval tot en met 6 april aanstaande. Ons clubhuis is derhalve gesloten tot genoemde datum.

NGF Voorjaars Competitie

In aanvulling op deze berichtgeving heeft de NGF aangekondigd dat de NGF Voorjaars Competitie niet gespeeld zal worden.

Clubactiviteiten De Strijensche Golfclub

Alle clubactiviteiten zoals de Herendag, Midweek, Startersevent, Earlybirds hadden wij reeds afgelast en het protocol van De Strijensche Golfclub blijft van kracht.

Sluiting baan

Vooralsnog is er nog geen 100 % duidelijkheid hoe buitensporten zoals golf geïnterpreteerd dienen te worden. Bij De Strijensche Golfclub staan gezondheid en veiligheid voorop (zie ons protocol). De overheid heeft opgeroepen om sociale contacten “in het algemeen” sterk te verminderen en om anderhalve meter afstand tot andere personen te bewaren.

Maandag 16 maart is de baan open voor onze abonnementhouders, uiteraard geheel op eigen risico en met inachtneming van de adviezen van het RIVM (zie hieronder) om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Voor gasten van Alliantiebanen is De Strijensche Golfclub gesloten.

Wij houden de berichtgeving nauwlettend in de gaten en houden u via de website op de hoogte. Deze informatie kan dagelijks worden aangepast naar aanleiding van de actualiteiten.

Medewerking

De Strijensche Golfclub wil geen enkel risico nemen waar de gezondheid van golfers, ons team en andere mensen in het spel is en daarom rekenen wij op opvolging van de beleidslijnen.

Adviezen RIVM

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

Was je handen regelmatig

Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

Gebruik papieren zakdoekjes

Geen handen schudden

Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Heb je verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden Celsius?

Blijf thuis, ziek uit en zorg dat je anderen niet besmet. Houd dus afstand tot andere mensen. Je hoeft de huisarts niet te bellen. Je klachten zijn mild.

Worden je klachten erger?

Je hebt koorts (meer dan 38 graden Celsius) en je hoest of ademt moeilijk?

Dan moet je wel bellen met de huisarts of huisartsenpost. Neem bij ernstige klachten direct contact op.