GlowInTheGrass®, een nieuwe publicatie

Golfen in het donker!

Consumenten hebben steeds minder tijd. Daarom is het onze drijfveer geweest om te zoeken naar innovatieve en duurzame mogelijkheden om (delen van) het golfcomplex te verlichten. Het verruimen van de speeltijden op duurzame wijze was hierbij het vertrekpunt. Verwachting is dat over 20 jaar geen enkele (snel-) weg, fietspad of brug nog verlicht zal worden via traditionele (led) verlichting. Steeds meer hoor je geluiden over energieonafhankelijke verlichting. Wanneer deze toepassing voor snelwegen, fietspaden en bruggen de toekomst heeft waarom zou het dan niet mogelijk zijn om deze techniek in het gras toe te passen, te beginnen op De Strijensche Golfclub. We sluiten daarbij ook niet uit dat de toepassing ook gebruikt zal gaan worden in parken, (prive) tuinen en terrassen.

De Strijensche Golfclub B.V. werkt voor deze innovatieve wijze van verlichting samen met partijen Smits Neuchâtel Infrastructuur bv en Senlima bv.

Toepassing

Veel golfbanen zijn onvoldoende of helemaal niet verlicht. GlowInTheGrass® maakt het vanaf heden mogelijk om in de avonduren gebruik te maken (delen van) het golfcomplex, te beginnen bij de putting green. De putting green wordt bespeelbaar door duidelijke lichtgevende belijning, waardoor oefenen in de avonduren mogelijk wordt, al dan niet ondersteund door gebruik te maken van zogenoemde glow golfballen. GlowInTheGrass® wil ook hierin onderscheidend worden in de (golf-) markt. GlowInTheGrass® wordt geleverd in stroken op duurzaam hout (FSC gecertificeerd, soort Angelim Vermelho) geleverd door Van Der Sijde Hout, bijvoorbeeld van 1 meter lengte en 14,5 cm breed. De glow strip (FloWithDGlow®) is 10 cm breed, dit vereenvoudigt het onderhoud door de greenkeeper; de glow strip blijft bij maaiwerkzaamheden onaangetast omdat deze worden gegoten in een (vooraf) gefreesde strook met stootrand. De houten stroken zijn toepasbaar als markering van de greens, fairways of bijvoorbeeld op de tee signs. De houten stroken worden door De Strijensche Golfclub B.V. aangeleverd bij Smits Neuchâtel Infrastructuur bv die vervolgens met Senlima bv in eigen beheer het productieproces vervolgen. Nagenoeg elk gewenste vorm of model is mogelijk. De stroken worden vervolgens op deskundige wijze aangebracht door Oosthoek bv uit Schipluiden. Op De Striiensche Golfclub zullen de komende periode diverse varianten getest gaan worden.

Duurzaam

De basis van FloWithDGlow®, waar GlowInTheGrass® gebruik van maakt, is persistente fotoluminescentie en heeft een oneindige cyclus van oplading en nalichting. Het wordt opgeladen door dag- en kunstlicht. Eén van de grote voordelen van het materiaal is dat het energie onafhankelijk is. Dit wil zeggen dat er geen batterij, solar back-up of stroom nodig is. Zelfs in bosrijke en groene gebieden geeft het circa 10 tot 14 uur licht in het duister. Ideaal voor golfbanen dus.

GlowInTheGrass® is energieonafhankelijk en draagt daardoor bij aan het terugdringen van het energieverbruik, de CO2-emissie en het terugdringen van lichtvervuiling als gevolg van openbare verlichting. Het materiaal van GlowInTheGrass® heeft een levensduurverwachting van tenminste 10 jaar.

Meer weten over: GlowInTheGrass®

Email: info@destrijenschegolfclub.nl, telefoon: 06 – 21469088, Isabel Hage